Första dagen

Över 100 unika besökare första dagen va inte så dåligt, hoppas det håller i sig. :D

Stay tuned 

Redaktionen på pizzabloggen


Namn: Jacob Sandelin
Bästa pizzahak: Resturang Viking
Favorit pizza: Calzone med sås bredvid
Favorit citat:
"Pizza killar, det blir en stark av".













Namn: Nikolaj S Gröndahl
Bästa pizzahak: Insjöns pizzeria & kebab
Favorit pizza: Calzone med sås... brevid.. va annars?
Favorit citat: "En pizza med allt väger för jävla mycket alltså"










Pizzabloggen

Pizzabloggen är en del av http://urkhole.blogg.se så ni måste gå in på den också. Bara så ni vet!


Dagens lunch

Dagens lunch är ett fenomen som förekommer i olika pizzarestauranger runt om i landet. Dagens lunch innebär att man kan få sig en valfri pizza plus drick(cola) till ett förmånligt pris. Dagens lunch är något vackert och att dela upplevelsen med några polare är en daglig tradition som alla borde ha.

Pizzamaffian

,

Pizzeria Pingvin

Hahaha vissa människor är bara för roliga, Pizzeria pingvin hur tänker de. Vad kommer härnest pingvinkött i calzonen, isbergssallad på kebabpizzan, is i colan och eskimåer i servisen vem vet?

Pizza killar, det blir en stark av.

De åtta budorden

1.Du skall inte ha några andra pizzabagare vid sidan av mig.


2. Du skall inte missbruka pizzerians namn, ty pizzerian skall inte låta den bli ostraffad, som missbrukar hans namn.


3.Tänk på Pizzadagen (varje dag), så att du helgar den.


4. Hedra din pizzabagare och din pizzeria för att det må gå dig väl och du må länge leva i ditt land.


5. Du skall inte Lämna pizza kvar på talriken.


6. Du skall inte pröva nya pizzor.


7. Du skall hava såsen vid sidan om .


8. Du ska inte bära falskt vittnesbröd med sås mot din nästa.

 


Pitsa

Att stava pizza, pitsa är ett förekommande och mycket hemskt fel. Att stava pizza, pitsa är inte mot lagen men borde straffas.

Pizzasallad

Pizzasalladen görs utifrån satser, ungefär en sats varannan månad. I Pizzasalladen finns det kål och ibland paprika, dessa ingredienser har en extremt lång hållbarhet så det vore dumt att slösa tid på att fixa ihop en ny sallad varje dag.
I källaren på pizzarestaurangen ligger därför den "stora skålen" som rymmer sallad för 2 månader, skålen är länkade via ett rör till köket ovanför där man kan slänga ner all överbliven sallad som gästerna lämnat kvar på tallriken för återanvändning. När salladen i källaren blir för dammig är det bara att köra den i "jättetvättmaskinen" och återföra dressingen. Om pizzarestaurang inte har en källare är det bara för att de gömmer den under  huset.


Pizzasallad, känns igen på vitheten.

Välkommen till Pizzabloggen

Idag avnjöt jag en inbakt pizza, närmare bestämt en calzone i en av närbygdens restauranger.
Namnet calzone kommer från den italienska ordet byxa men ser ej ut som eller smakar inte det minsta som ett klädesplagg. För oss insatta pizzaälskare kom detta lite som en chock under italienskan på pizzaakademein.
Men för att hoppa fack-pizzasnacket och komma till det väsentliga, nuet. Pizzan kom in på perfekta 14 minuter 25 sekunder, den serverades på en papptallrik av den finaste papp man kan få enligt bagaren, om så är fallet vet jag ej men jag såg ej skymten av någon av de klassiska miljömärkena. Ett klart minus.
Pizzan hade en nyans av gyllenbrunt och hade svarta brännfläckar, riktigt stiligt. Den hade en lagom temperatur och var lagom saftig i förhållande till innehållet som det inte hade snålats med. 
till pizzan serverades cola, den var icke av den bästa årgången men jag fann en visuell stimulans av Os i Atlanta etikettten.
Måltiden kan sammanfattas som en ytterts kulinarisk och fettinnehållsrik upplevelse och jag bedömmer den som en 5 av 8 sliceare. 


Välkommen till vår nya blogg om pizza!

 

RSS 2.0